Alle natuurgebieden

De mooiste plekjes van Helmond en omgeving ontdek je al wandelend en fietsend. Niet alleen stadswandelingen, maar ook buiten de stad vind je fantastische wandelpaden en fietsroutes. Te beginnen met het Rondje Helmond, die kun je niet missen. Dus: trek je wandelschoenen aan of haal je fiets van stal en ga op verkenningstocht!

Wandelend ontdekken

Helmond is een stad van beeldende kunst. De Kunstroute, een wandeling door het centrum of door het daaraan grenzende kasteelpark, is een ware kunstbeleving. Je gaat maar liefst 72 beelden bewonderen! Deze wandelroute duurt ongeveer een tot anderhalf uur. Een uitgebreide beschrijving van de Kunstroute kun je voor € 2,50 kopen bij de VVV.  

Nieuw is de Gedichtenwandeling. Laat je verrassen door gedichten en dichtregels die overal in de stad te vinden zijn. Sommige zijn groot en opvallend en andere zijn echt verborgen schatten. De wandeling begint op het raam naast de ingang van lees- en lunch café De Bieb aan het Piet Blomplein. Ook voor deze route is een boekje verkrijgbaar bij de VVV voor €2,50

Wandelroutes

Ga toch fietsen

De bekendste fietsroute is natuurlijk het Rondje Helmond. En die is een stuk langer dan je denkt! Deze unieke route is 50 kilometer lang en brengt je naar de mooiste plekjes van de stad. Schrikt dat je af? Je hóeft de tocht niet in één keer te doen. Je kunt op elk gewenst ogenblik en punt beginnen, linksom of rechtsom. Wat jij wil. Je komt niet alleen door de prachtige groene gebieden, maar fietst ook door de pittoreske woonwijken zoals Brandevoort en Dierdonk.

Het routeboekje is verkrijgbaar voor €1,00 bij de VVV Helmond. Hier kunnen ze je ook adviseren over andere fietsroutes in de omgeving, want we liggen nu eenmaal in de Peel; een van de mooiste regio’s van het land.

Fietsroutes