Toen:
Het kasteel werd weliswaar gebouwd in 1325, maar het was pas echt klaar tegen het einde van de zeventiende eeuw. In plaats van ronde muren werden er rechte hoeken gemetseld. Efficiënt en veilig, want men dacht dat het kasteel zo beter beschermd was. Daarnaast was het natuurlijk ook een stuk praktischer met inrichten.

In totaal is het kasteel vier keer van eigenaar veranderd. Dat valt nog mee, gezien het feit dat het zevenhonderd jaar bewoond is geweest. In 1923 is het kasteel verkocht aan de gemeente Helmond. Voorwaarde was wel dat het kasteel gebruikt moest worden voor zaken van openbaar nut. En zo geschiedde. Na een flinke verbouwing werd het kasteel gebruikt als gemeentehuis. Toen het te krap werd verhuisden zij naar een andere locatie en werd het kasteel in 1982 onderdeel van Museum Helmond.

Nu:
Tegenwoordig kun je er verschillende tentoonstellingen bezoeken en ervaren hoe het was om honderden jaren geleden in een kasteel te wonen. Laat je meeslepen door het spannende kasteelverhaal of de zoldertour. Aansluitend kun je een wandeling maken door de mooie kasteeltuin. Waar de kans overigens groot is dat je er een bruidspaar tegen het lijf loopt. Het kasteel is namelijk ook erg populair als trouwlocatie.