Voor wie van geschiedenis houdt of voor wie later geschiedenis gaat schrijven. Voor iedereen die gek is op kunst en cultuur of voor wie het zoekt in een ontspannen dag uit. Helmond is zoveel meer dan alleen een historische industriestad. We nemen je graag mee.

Een reis terug in de tijd

Helmond heeft een rijke historie. Met stip op één staat het middeleeuws kasteel waar je tentoonstellingen kunt bezoeken. Ook een echte aanrader voor kinderen. Die zullen smullen van het spannende kasteelverhaal of de zoldertour. Het verleden van metaal- en textielindustrie  - waar de stad onlosmakelijk mee is verbonden - staat centraal in Het Industrieel Atrium en bij het Jan Visser Museum kun je bekijken hoe men vroeger oude ambachten uitvoerde. Maar er is nog zoveel meer te bewonderen, we hebben er een handig overzicht van gemaakt.

Alle bezienswaardigheden
 • Op verkenningstocht

  Een andere manier om Helmond te verkennen is via de verschillende stadswandelingen, zoals de kunst- of de gedichtenroute. Op de fiets kun je ook de natuur rondom de stad verkennen. We zijn maar wát trots op De Bundertjes, de Warande en de Stiphoutse bossen, om maar een paar voorbeelden te noemen.

  Op verkenningstocht
 • De stad in

  Een ouderwets dagje stadten begint natuurlijk met een kopje koffie. Met een gebakje, waarom niet? Waar ben je naar op zoek vandaag? Ga je voor een nieuwe garderobe of laat je je liever verrassen door de winkeltjes die je tegenkomt? Een dagje stad in Helmond is zo gevuld!

  Alle winkels
  De stad in