Even geen televisie, telefoon of tablet, maar lekker naar buiten! Er zijn zoveel mooie wandelingen voor kinderen waarbij jullie niet alleen een frisse neus halen, maar ook nog iets leren over de stad en de natuur. 

De Warandeling 
Stadspark de Warande heeft een rijke historie, vol spannende geheimen, mooie liefdesverhalen en mysteries. En die gaan jullie allemaal ontdekken tijdens de Warandeling. Deze wandeling voor kinderen en hun beleiders voert langs alle bijzondere plekjes in het park. Het doeboekje dat bij de Warandeling hoort, is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en gratis te verkrijgen bij de VVV Helmond. 

Een Ommetje Helmond 
Deze route richt zich op het centrum van Helmond. Het neemt jullie mee op een ontdekkingstocht langs karakteristieke plekjes. ‘Een ommetje Helmond’ is in twee varianten verkrijgbaar: voor kinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot en met 7 jaar is er het doeboekje, en voor kinderen in de leeftijdsgroep van 8 tot en met 12 jaar is er de doekaart. Doeboekjes en -kaarten zijn gratis af te halen bij VVV Helmond. 

Een zaterdagwandeling door De Bundertjes 
Begin de zaterdag goed met een wandeling door de Bundertjes. Jullie beginnen bij Natuurtuin de Robbert waar vrijwilligers van 09.00 - 12.00 aanwezig zijn om te laten zien wat ze doen. Misschien kunnen jullie helpen bij het vangen van waterbeestjes. Hartstikke leerzaam en leuk. Vanuit de natuurtuin is het een leuke wandeling naar Zorgtuinderij de Bundertjes, waar het heerlijk toeven is. Boerderijdieren, een speelweide, boomgaard en klein winkeltje met eigen producten; het is er allemaal. 

Sporentocht in het Groot Goor 
Het Groot Goor is een bos- en natuurgebied ten oosten van Mierlo-Hout. Al wandelend kom je door schitterende stukken bos, loop je langs grote en kleine weilanden en kun je een tussenstop maken bij boomgaarden. Het gebied staat ook bekend om de flora en fauna. Heel bijzonder is de ijsvogelwand, bijvoorbeeld. Met een beetje mazzel zie je ze vliegen. Letterlijk dan. Leuk voor de koters: een sporentocht. De pootafdrukken van reeën, lege huidjes van libellenlarven, de sporen van slakken; als je heel goed zoekt is er heel veel te vinden.