Tijd voor avontuur! In Helmond en in de regio vind je namelijk talloze leuke uitjes en activiteiten die je met je kinderen kunt ondernemen. Van (indoor) speeltuinen tot musea en kinderroutes, er is voor ieder gezin wat wils! We hebben daarom de leukste activiteiten alvast voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de leukste uitjes met kinderen in de regio:

Toon Kortooms Park

Bij lekker weer is het Toon Kortooms Park in Deurne het perfecte uitje met kinderen. Hier vind je namelijk het blotevoetenpad! De schoenen worden hier uitgeschopt en modderpoelen, boomstronken, een wiebelburg en nog veel meer andere spannende obstakels worden hier getrotseerd. De route is ca. 1 uur lopen en is daarnaast ook goed begaanbaar met de kinderwagen of rolstoel. Er loopt namelijk een normale route naast de avonturenroute. Tijdens het lopen heb je ook de gelegenheid om op het terras of in het restaurant te genieten van een lekker hapje of drankje.

Bezoek Toon Kortooms Park

De Brandevoortse Hoeve

In het maïsdoolhof van De Brandevoortse Hoeve kun je vanaf ongeveer juli t/m september spelen en (ver)dwalen in de torenhoge maïsvelden. Op pad met een kaart ga je op zoek naar de uitgang en beklim je onderweg de uitkijktoren om te zien waar je bent. Slecht weer? Ook dan kun je bij De Brandevoortse Hoeve terecht. In de indoor speelschuur Billy Barn kunnen kinderen namelijk eindeloos spelen op de leukste speeltoestellen in boerderijsfeer.

Bezoek Brandevoortse Hoeve
Brandevoortse Hoeve in Helmond

Museum Klok & Peel

Voor een leerzaam uitje met kinderen ben je bij Museum Klok & Peel in Asten aan het juiste adres. Hier leer je alles over de wereld van de klokken en maak je een reis door de rijke natuurhistorie van de Peel en de regio. Ontdek hier de meest indrukwekkende fossielen en breng een bezoek aan de oerzee. In het museumcafé van Museum Klok & Peel kun je voor, tijdens of na je bezoek tevens terecht voor een kop koffie met vlaai of een lunch.

Bezoek Museum Klok & Peel

De Warandeling

Een ander leuk uitje is de Warandeling in Helmond. Voor deze kinderroute, geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, kun je een gratis doe-boekje vol verhalen en opdrachten ophalen bij VVV Helmond. Op deze manier ontdek je samen met je kinderen de oude geheimen, liefdesverhalen en weetjes van de Warande in Helmond.

Warandeling route
Het water en het Caratpaviljoen in de Warande

Natuurspeeltuin Zandbos

Bij het Zandbos in Deurne spelen kinderen midden in de natuur. Deze natuurspeeltuin, voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, maakt namelijk gebruik van de natuurlijke elementen van het landschap. Hier hebben kinderen urenlang speelplezier met de zandtafel, het bouwen van hutten en het klimmen op de toestellen. Voor de oudere jeugd is hier zelfs een grote Vikingschommel. Extra tip: bij VVV Deurne kun je ook een route en opdrachten ophalen voor Expeditie Zandbos. Met deze kinderroute, geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, ontdekken jullie samen het Zandbos!

Bezoek natuurspeeltuin Zandbos
Spelende kinderen bij het water in het Zandbos in Deurne

Kidsplaza Helmond

Nog een uitje dat perfect is bij een dagje slecht weer. Kidsplaza in Helmond biedt namelijk urenlang speelplezier in het indoor speelparadijs. Neem een duik in de ballenbak, beklim de hoge klimvulkaan of roetsj van een van de glijbanen! Om het bezoek compleet te maken, kunnen ouders hier ondertussen genieten van de uitgebreide horecagelegenheid.

Bezoek Kids Plaza
Spelende kinderen in Kidsplaza Helmond

Vlindertuin Klein Costa Rica

Bij Klein Costa Rica geniet je van aangename temperaturen en ontdek je de wondere schoonheid van de tropen. In deze tuin van 880m2 groeien tropische bomen en platen, en zijn verschillende vlinders, reptielen, vogels en zelf schildpadden en stokstaartjes te vinden. Dit maakt Klein Costa Rica het ideale uitje om je samen met je kinderen een dagdeel mee te vermaken!

Bezoek Klein Costa Rica
Een vogel in de vlindertuin Klein Costa Rica