Eerst carnaval en daarna nog een weekje vrij: een mooi vooruitzicht voor de jonge Keijenbijters! Maar wat kunnen jullie tijdens de vakantie ondernemen? Want alleen maar thuiszitten is ook zo saai. Nou, in Helmond staat er weer van alles op het programma!

Carnavallen!

Ja duh! De carnavalsvakantie begint natuurlijk in de polonaise. Vier dagen lang feest in de stad, daar wil je wel bij zijn. Hoe leuk om langs de kant te staan als de mooiste optocht van het zuiden voorbijkomt. Of te hossen tijdens het Ranjabal. Alaaaf!

Alles over carnaval 2024

Tijd voor pannenkoeken!

Pannenkoeken eten is altijd een goed idee! Ga je voor luxe en gemakkelijk, dan kunnen jullie vast en zeker een keuze maken van de pannenkoekenkaart bij Welkom Thuis. Ga je voor hartig of toch voor zoet? Maar zelf bakken kan natuurlijk ook. Met de lekkere appels boer Jurrius, bijvoorbeeld.

Appels en peren

KinderFilmFestival

Tijdens de voorjaarsvakantie presenteert De Cacaofabriek de leukste kinderfilms! Voor slechts €9,50 kunnen jullie genieten van een geweldige film, inclusief een glaasje fris en chips. Een fantastisch uitje voor de hele familie! Bovendien kan er een uur voor aanvang van de film in de foyer al volop geknutseld worden.

Boek je tickets hier

Krokuskasteel

Yes, het is weer tijd voor het Krokuskasteel! Van 13 tot en met 18 februari is er weer een superleuk programma samengesteld in het kasteel. Wat dan? Nou, een paar voorbeelden: speurtochten, de kasteelbewoners ontmoeten, een spannende zoldertour doen of een selfie maken als prinses of ridder. Kortom: genoeg te doen voor een dagje uit!

Meer informatie

Kinderactiviteiten in de bieb

Alleen maar boeken lezen in de bieb? Nee joh! Er worden hartstikke leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. In de voorjaarsvakantie kunnen ze bijvoorbeeld dierenmaskers knutselen. Of naar een interactieve theatervoorstelling. Of misschien vinden ze het wel iets om aan te sluiten bij de Creatieve Kunstbende.

Het programma

Maar er is nog veel meer!

Er is eigenlijk zo veel te doen en te beleven dat we het niet in één artikel kwijt kunnen. Via onderstaande link kun je nog meer leuke ideeën opdoen.

Meer leuks voor kinderen