Na de lange januarimaand kruipen we weer uit onze holletjes en halen we de carnavalskostuums van zolder. Van 10 februari tot en met 13 februari verandert Helmond in Keiestad. Of is het Kattegat? Daarover verschillen de meningen. Maar het punt is hoe dan ook duidelijk: het wordt een groot feest! En eigenlijk beginnen we al op 9 februari, want dan kun je Vurgloeie op het Mizunallen-plein. Waarschijnlijk heb je geen idee waar dat is, maar tijdens carnaval wordt het plein bij West-Ende omgedoopt tot het Mizunallenplein: genoemd naar het carnavalsmotto van 2024. Hier begint en eindigt carnaval. Maar aan dat laatste denken we nog maar even niet.

Vurgloeie

Op vrijdag 9 februari begint het carnaval in Keiestad om 15.30 uur met het Vurgloeie. Op het podium van het Mizunallen-plein voor Hoftempel West-Ende treden verschillende artiesten op. Er zijn onder andere optredens van Bram Krikke, Stefan & Sean, Bonte Carlo en van De Zware Jongens. Toegang is gratis.

Sleuteloverdracht en opgraven van de Kei

Op 10 februari om 14.00 overhandigt burgemeester Blanksma de stadssleutel aan Prins Briek LI der Keijebijters. Om 16.11 uur wordt de bekende Kei uit de grond getakeld en dan kunnen we écht beginnen! Er zijn onder andere optredens van FeestDJ Ruud, Vieze Jack en de Sfeermakers. Toegang is gratis.

Alle optochten

Prijsbloaze

Maandag 12 februari zal vanaf 13.00 uur de binnenstad gevuld worden met klanken van de deelnemende kapellen aan het evenement Prijsbloaze. Er zijn diverse buitenpodia waar gespeeld wordt en de afsluiting is op het Mizunallen-plein waar alle kapellen en carnavalsvierders samenkomen.

Nog inne Kei’er

Op carnavalsdinsdag 13 februari. Vanaf 20.30 uur start Nog inne Kei’er als laatste activiteit van carnaval in Keiestad 2024 op het Mizunallen-plein. Tijdens deze laatste uurtjes van carnaval 2024 zijn er optredens van de Gebroeders Rossig, bekend van de feesthits ‘Hallo allemaal’ en ‘de Alie Exprezz’. Ook zullen de Knallers en Hofkapel de Klinkers het publiek gaan vermaken. Toegang is gratis.

Om 23.11 uur zakt de Kei traditiegetrouw weer in de grond en is het weer een jaar wachten op het feest der feesten.

Veur de kiendjes

Ook voor de jonge feestneuzen zijn er carnavalsevenementen georganiseerd. Op 12 februari kunnen ze los op het Ranjabal. Denk aan veel snoep, chips, ranja confetti, serpentines, schminken, en kindvriendelijke muziek (voor de kinderen dus ;-). Op dezelfde dag kunnen ze naar de Kiezelkeikesmiddag in Hoftempel West-Ende. Onder aanvoering van Prins Briekske hebben de kinderen  hun eigen feestje, met optredens van een clown, een goochelaar, een acrobaat en een geweldige zanger of zangeres.

Een bodempje leggen doe je hier

Je fiets stallen

Parkeren in het centrun van Helmond is tijdens carnaval een hele opgave. Kom gewoon lekker op de fiets! Gezond en je kunt een pilske of twee (of drie, vier, vijf) drinken. In onderstaande stallingen kun je je fiets gratis parkeren. De actuele openingstijden vind je hier.

  • Doorneind
  • Piet Blomplein
  • Steenwegkwartier
  • Traverse