We wonen in Nederland, dus we hebben regelmatig te maken met regen. Of tegenwoordig juist met extreem hoge temperaturen. Hoe dan ook: soms is het gewoon fijn om binnen te spelen. En dat kan op onderstaande plekken in Helmond.
 

KidsPlaza

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen helemaal uit hun bol in deze binnenspeeltuin. Wat ze er kunnen doen? Trampolinespringen, klimmen en een ritje maken in de Safari Ride zijn maar een paar voorbeelden. De speeltuin is zeven dagen per week geopend, dus dat is makkelijk plannen. Volwassen/begeleiders hebben gratis toegang en kunnen de capriolen van hun kroost bekijken vanuit het restaurant.

Bezoek KidsPlaza
Spelende kinderen in Kidsplaza Helmond

Bioscoop

Niets zo lekker dan je even helemaal te verliezen in een film. In Helmond kan dat bij de Cacaofabriek en bij Pathé. Beide bioscopen bieden speciale kinderprogramma’s, zoals Pathé Kleuterbios. En in de Cacaofabriek is het elke schoolvakantie kinderfilmfestival. Kom maar door met die popcorn! 

We-Jump

Heb je te maken met een paar energieke koters, dan is een bezoekje aan We-Jump wel een goede tip. Dit indoor trampolinepark biedt alle ruimte om even uit te razen. Wist je dat het ook een supergoede workout is? Dus ook volwassenen kunnen aan de bak. In de kantine met uitzicht op de trampolines kun je grote kannen limonade bestellen. En geloof ons: die heb je nodig. 

bezoek We-Jump
We Jump in Helmond

Speelschuur Billy Barn

Rennen over touwbruggen, klimmen tot de nok van de schuur, in de ballenbak springen, glijden en zwieren: laat de kinderen maar schuiven in deze toffe speelschuur. Billy Barn is onderdeel van de Brandevoortse Hoeve, waar je ook erg lekker kunt eten. Het dagje uitleven is helemáál compleet met een pannenkoek of frietje met als afsluiter.

Bezoek Billy Barn

Kasteel Helmond

Niet voor niets uitgeroepen tot kidsproof museum 2022. Kleine jonkvrouwen en ridders kunnen allerlei interactieve spellen spelen en zelfs geridderd worden. Tijdens de zoldertour ‘Kasteel in brand!’ dwalen jullie over de eeuwenoude zolder van het kasteel. Deze tour is geschikt voor waaghalzen vanaf 8 jaar. 

Bezoek het kasteel

Ted's Arcade

Gegarandeerd blije gezichten zodra jullie de drempel van Ted’s Arcade over stappen. Wie is er klaar voor een potje air hockey, flipperen of basketballen? Of, net als vroeger, een ouderwets computerspel spelen? Hier kun je je wel even vermaken.

Bezoek Ted's Arcade

De leukste uitjes met kinderen - Ontdek het in Helmond