Inmiddels weten we allemaal dat het geen kwaad kan om wat minder vlees te eten. Tuurlijk: een lekkere steak op zijn tijd blijft lekker. Maar op steeds meer plekken in Helmond kun je uitstekend vegetarisch eten. Zo lekker dat je je gehaktbal niet eens mist. Dus alsjeblieft, een lijstje met vega(n) restaurants in Helmond. Enjoy!

Loro Blonyo

De authentieke Indonesische keuken bevat hartstikke veel vegetarische gerechten. En die staan dan ook op de kaart bij Loro Blonyo. Onze tip? De saté tahu. Of de gado gado. Er is in ieder geval genoeg om te proberen. Wedden dat het niet bij één keer blijft?

Proeven!

Cigkoftem

Cigkofte is een van oorsprong Turks gerecht dat normaal gesproken gemaakt wordt van rauw vlees. Restaurant Cigkoftem heeft dankzij een speciale samenstelling Cigkofte zonder vlees weten te maken, waarbij de traditionele smaak behouden is gebleven. Proeven maar!

Lijkt me lekker

Mother Nature

Na een ontbijtje of lunch bij Mother Nature kom je vol energie naar buiten. In principe zijn alle gerechten vegetarisch, maar als je je stukkie vlees of vis niet kunt missen, dan kunnen ze die er nog aan toevoegen. Er wordt gekookt met duurzame producten van het seizoen.

Hier ben ik benieuwd naar

JUUD’s Hal van Creatie

Nog niet zo lang geleden geopend, maar nu al weten velen de weg naar deze winkel/lunchroom te vinden. Dit is een uitstekend adresje voor een volledig plantbased ontbijt of lunch. Ook de taartjes zijn plantaardig. En héél erg lekker!

Doe mij zo'n taartje!

Il Primo

Huh? IJs in dit lijstje? Jazeker. Want Il Primo schept ook vegan bollen. Tien verschillende smaken maar liefst. Met een vegan koekje erbovenop om het af te maken.

Dit wil ik proberen

Koffieboetiek

Bij Koffieboetiek hanteren ze het all day breakfast & lunch principe. Hier kun je dus ook in de middag een yoghurt bowl bestellen. Van bananenpannenkoekjes tot een flatbread met oesterzwammen: alles is er heerlijk! 

Wil ik!