World Press Photo Helmond

Van 22 januari tot en met 13 februari kun je de mooiste en meest indrukwekkende foto’s van het nieuwsjaar 2020 bekijken. De wereldwijde World Press Photo expositie gaat ondanks de lockdown namelijk gewoon door, maar dan in Het Speelhuis

In 2020 zou de eerste World Press Photo expositie in Helmond te zien zijn. Maar helaas gooide de pandemie roet in het eten. Na een bewogen en onzeker jaar keert de tentoonstelling dit jaar gelukkig weer terug naar Helmond. Fijn, want er werd door veel mensen naar uitgekeken.

Het glazen paviljoen van Het Speelhuis wordt een grote vitrine van 120 meter, precies de lengte van de prestigieuze fototentoonstelling. Van 22 januari tot en met 13 februari kan iedereen de 60 foto's gratis vanuit de buitenlucht bezichtigen door een rondje om Het Speelhuis te lopen. De foto's zijn 24 uur per dag te zien. 

Over de expositie

Al sinds 1995 is de tentoonstelling een bekend begrip. Het laat confronterende, mooie en ontroerende foto’s zien van de belangrijkste en meest nieuwswaardige foto’s van het jaar. Tijdens deze editie blikken we terug naar het jaar 2020. Een zeer bewogen jaar waarin we voor het eerst te maken kregen met de gevolgen van COVID-19, maar ook met thema’s als black lives matter, de klimaatcrisis en rechten van transgenders.

60 foto's

Een onafhankelijke jury van 28 professionele fotografen koos de beste foto’s in 8 categorieën. Uiteindelijk zijn er 45 winnende fotografen uit 28 verschillende landen gekozen. Van hen zijn maar liefst 60 beelden te zien in De Cacaofabriek. Kom jij de winnende foto bewonderen?

Verspreid door de stad staan ook schildersezels met winnende foto's. Zie het als kleine voorproefjes. Deze zijn te zien bij onderstaande locaties: