Buiten spelen is gezond! Dus speelbestendige kleren aan en op naar de speeltuin. Er is er altijd eentje in de buurt en kinderen zijn er dol op. Zo hoog mogelijk de lucht in op de schommel en keer op keer van de glijbaan tot ze rode koontjes hebben.

Speeltuin Leonardus

Een speeltuin zoals een echte speeltuin moet zijn. Met toestellen voor kleintjes en voor oudere kinderen. Roetsjen van de metershoge glijbaan, ouderwets wipwappen en spetteren in de waterpartij. Voor volwassenen is er een beweegtuin. Kun je mooi samen met de (klein)kinderen sportief bezig zijn. Ook de entreeprijzen zijn nog ouderwets laag.

Naar speeltuin Leonardus

Rijpelroets

Midden in het groen, in het hart van de wijk Rijpel vind je speeltuin Rijpelroets. Een fijn kleinschalig plekje waar je jezelf prima kunt installeren aan een van de picknicktafels, terwijl de koters zich vermaken. Er is altijd een beheerder aanwezig die een oogje in het zeil houdt. Regelmatig zijn er leuke activiteiten, zoals een zomerdisco, piratendag of stoepkrijtfestijn.

Naar de Rijpelroets

Speeltuin Helmond-West

Naast schommelen, glijden en klauteren kunnen kinderen hier ook spelen met natuurlijke materialen. Er is een grote zandbak met waterspeelplaats waar ze dammetjes en sluizen kunnen maken, en in het wilgenbosje kunnen hutten worden gebouwd van snoeihout. Hoe gaaf is dat?

Naar speeltuin Helmond-West

Verhalenspeeltuin

In de Verhalenspeeltuin staan plezier, taal en verhalen centraal. Kids kunnen naar hartenlust glijden, klimmen, ontdekken en spelenderwijs in aanraking komen met taal en verhalen. Het is een interactieve speel- en ontdekplek voor alle leeftijden. Leuk feitje: het is de énige verhalenspeeltuin van Nederland!

Naar de Verhalenspeeltuin

Kinderspeelpaleis KidsPlaza

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen helemaal uit hun bol in deze binnenspeeltuin. Wat ze er kunnen doen? Trampolinespringen, klimmen en een ritje maken in de Safari Ride zijn maar een paar voorbeelden. De speeltuin is zeven dagen per week geopend, dus dat is makkelijk plannen. Volwassen/begeleiders hebben gratis toegang en kunnen de capriolen van hun kroost bekijken vanuit het restaurant.

Naar KidsPlaza

Speelschuur Billy Barn

Rennen over touwbruggen, klimmen tot de nok van de schuur, in de ballenbak springen, glijden en zwieren: laat de kinderen maar schuiven in deze toffe speelschuur. Billy Barn is onderdeel van de Brandevoortse Hoeve, waar je ook erg lekker kunt eten. Het dagje uitleven is helemáál compleet met een pannenkoek of frietje met als afsluiter.

Naar de Billy Barn