Je bent nóóit te jong om te leren. Daarom is het een topidee om de musea in Helmond te bezoeken waar kinderen iets op kunnen steken, maar ook zelf aan de slag kunnen. Het is leuk om dingen te bekijken, maar als je er mee mag spelen is het natuurlijk nóg leuker.

Kasteel Helmond

De pret begint al op de binnenplaats waar verschillende spellen staan. Binnen kunnen kinderen zich verkleden als heuse jonkvrouwen of ridders en het kasteel gaan verkennen op een interactieve manier. Niet voor niets is het Kasteel verkozen tot Kidsproof museum! Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd, zoals het zomerkasteel en winterkasteel. Jullie kunnen ook deelnemen aan de spannende zoldertour.

Op naar het kasteel!

HomeComputerMuseum

Voor generatie X is dit een trip down memory lane. Ze kunnen zich weer even kind voelen als ze bolletjes happen met Pac-Man. Voor ‘jonkies’ is het bijzonder om te zien dat er ooit een tijd was zonder internet, waarin een spel als Super Mario Bros echt helemaal je-van-het was en de computers formaat salontafel waren. Dit is dus echt een uitje waar het hele gezin warm voor loopt. En het leuke: je mag alle spellen ook spelen.

Ontdek het HomeComputerMuseum

Jan Visser museum

Weet jij wat een koperslager deed? Of dat dit beroep überhaupt ooit heeft betaan? Bij het Jan Visser Museum gaan jullie terug in de tijd door te zien hoe het boerenleven er vroeger uitzag. Mega interessant. Ook worden hier regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals de brandweerdag, de pannenkoekendag en de stamppottendag.

Meer over het Jan Visser Museum