Uitgaan

Als de winkels al lang en breed gesloten zijn, is er in de Helmondse binnenstad nog genoeg te beleven. Twee bioscopen, een poptempel en een tot cultureel podium omgebouwde kerk zorgen voor flink wat avondjes uit. Of je nou een hele avond wil dansen, aan de bar wilt hangen in een gezellige bruine kroeg of een theatervoorstelling bij wil wonen. Hijs je in je mooiste pak, zet de haren in de lak, en je bent helemaal klaar om op pad te gaan.

Tuurlijk kun je thuis op de bank ook een film kijken, maar soms is het toch heerlijk een filmpje te pakken in de bioscoop? Een heel andere beleving, je bent er echt even helemaal uit. Onderuitgezakt in zo'n lekkere stoel met popcorn en een drankje bij de hand. Voor blockbusters zit je helemaal op je plek bij Pathé Helmond en arthouse-films bekijk je in De Cacaofabriek. Ook een manier om je even helemaal onder te dompelen in cultuur is het bezoeken van een (theater)voorstelling. Laat je verwonderen door de magie van het theater.

Zin in een avondje stappen? Dan ben je in Helmond helemaal op je plek. Genoeg cafés, bars en clubs om uit te kiezen. Wat zoek je? Meezingen tijdens een liveoptreden, de heupen losgooien op de dansvloer of gezellig borrelen? In Helmond kun je alle kanten op. Een goed startpunt is het Havenplein dat eigenlijk één groot terras is.