Vier de lente in Helmond

De zonnestralen priemen weer door de wolken, tuin- en terrasstoelen worden afgestoft en zonnebrillen kunnen weer opgepoetst worden. Het is lente! Lekker naar buiten en Helmond ontdekken. Of je er nu voor het eerst komt, of er al je hele leven woont: de stad blijft je verbazen. Wat leuke activiteiten op een rij.

Picknicken
Hoppetee, een tas vol boterhammen en drankjes mee en het park in. Het Burgemeester Geukerspark, de Warande en de kasteeltuin lenen zich hier perfect voor. Zoek een zonnig plekje, pak er een boek bij en je kunt je een hele dag vermaken. Laat die witte benen en armen maar langzaamaan kennismaken met de zon.

Shoppen
We kunnen weer bijna zonder jas naar buiten. Of laten we het zo zeggen: die dikke winterjas mag weer naar zolder. Truien kunnen vervangen worden door shirts en wollen sokken door sneakersokjes, want ook de enkels mogen het daglicht weer zien. En ja, een nieuw seizoen betekent ook shoppen. Al is het maar één nieuw shirtje.

Wandelen
De paden op, de lanen in. De wereld is een stukje mooier als alles in bloei staat. In eerste instantie denk je waarschijnlijk aan een wandeling door een van de natuurgebieden (wat ook echt prachtig is), maar ook in en om het centrum kun je mooie wandelingen maken. Juist wel lekker om in de lente te doen, als het nog niet zo enorm warm is.

Rondje helmond
Het Rondje Helmond fietsen is heerlijk in het voorjaar. Alles lekker fris, je fietst tussen de vers gemaaide weilanden en langs tevreden kauwende koeien, en onderweg heb je genoeg terrasjes waar je even neer kunt strijken voor een welverdiende pauze met een dikke punt appeltaart. En ach, een flinke dot slagroom ook, want die calorieën fiets je er wel weer af.

Dierenparken/lammetjes
De lente is het seizoen van pasgeboren dieren. Lammetjes, biggetjes, veulentjes: allemaal even lief om te zien. Iedereen gaat voor de bijl bij het zien van zoveel schattigheid, je wordt er automatisch vrolijk van. We hebben in Helmond verschillende dierenparken waar je op kraamvisite kunt, zoals Dierenpark Warande, Hortensiapark en de Rippert.

Terrassen
Er zijn meer dan genoeg redenen om het terras op te duiken en als een stokstaartje in de zon te zitten. Voor een lekker broodje tijdens de lunchpauze, voor een welverdiende pint na het werk of voor een lekker luie middag in het weekend. Drankje, portie bitterballen en ja, mensen kijken. Doen we allemaal.

Fotograferen
Trek je fototoestel (of telefoon) maar tevoorschijn, want Helmond heeft heel wat Instagrammable plekjes. Bij de vele murals kom je natuurlijk het beste tot je recht met een zonnetje op je snoet. Het kasteel met de omliggende tuin in volle bloei is ook een dankbaar onderwerp om te fotograferen. En want denk je van een kiekje naast het beeld van oud-burgemeester Geukers?

Koken met verse producten
In Helmond hebben we verschillende plattelandswinkels waar je verse groenten van het seizoen kunt scoren. Verse asperges, sappige appels, jams, verse thee… Lekker! En als je geen zin hebt om te koken, kun je ook kiezen voor een kant en klare soep of maaltijd met lokale producten. Van het land, zo hup, op je bord.

De regio verkennen
De stad heeft heel veel te bieden, dat is zeker. Maar de regio is ook niet mis. Helmond is de hoofdstad van de Peel, dus een prima uitvalsbasis om uitstapjes te maken. Het Nationaal Park de Groote Peel is prachtig voor eindeloze wandelingen en ook voor kinderen is er van alles te doen, zoals de kabouterroute of grote speeltuinen. Alles over de regio lees je op Land van de Peel.