Valentijnsdag in Helmond

14 februari is de dag dat je de liefde vieren mag! Zit het glazuur nog op je tanden nu? Gelukkig! Of je het nu te zoetsappig vindt of juist helemaal geweldig: het is dé uitgelezen kans om iemand in het zonnetje te zetten en samen op pad te gaan. Niet per se met je liefje, want ook met je BFF of familie kun je de liefde vieren. Hieronder wat tips om je te inspireren.

Weekendje weg of staycation
Of je nu een bezoekje komt brengen aan Helmond, of er zelf woont: een hotelovernachting is altijd leuk. Misschien een bioscoopje erbij en een gezellig etentje? Of je blijft lekker op de kamer. Beetje badderen, een filmpje kijken en roomservice bestellen.

Een chique dinertje
Zo’n speciale dag is een mooi excuus om een keer goed uit te pakken en heel luxe te gaan dineren. Bij sterrenrestaurant De Rozario, bijvoorbeeld. Of bij Nastrium. Dat is niet zomaar een vorkje prikken, maar een avondvullende ervaring die je niet snel vergeet.

Genieten van cultuur
Liefhebbers van kunst en cultuur weten hun weg naar Helmond wel te vinden. Neem eens een kijkje in de evenementenagenda waar je precies kunt zien wat er speelt en wat je kunt bekijken. Zo is er op 14 februari een dansuitvoering van Romeo en Julia in de Cacaofabriek en staan er ook weer wat concerten gepland in Het Speelhuis.

Een romantische wandeling maken
Je hoeft het niet heel ingewikkeld te maken. Een mooie wandeling kan ook heel romantisch zijn, zeker tegen zonsondergang. Samen goed ingepakt en dicht tegen elkaar op een bankje, misschien met een beker warme chocomelk uit de thermosfles die je hebt meegenomen. Want natuurlijk had je daar al aan gedacht. Zie je het al voor je?

Indoor picknick
Blijf je liever binnen, bij de verwarming en op je eigen vertrouwde bank? Dan is een indoor picknick ook een goeie. Of je maakt er een high tea van. Meer dan genoeg speciaalzaken in de stad waar je superlekkere hapjes kunt scoren. En uiteraard drink je daar dan een glaasje (alcoholvrije) champagne bij. Op de liefde, proost!

Filmmarathon
Chips, nootjes, plakjes worst en chocolade op tafel, dekentjes op de bank, pyjama’s aan en Netflix klaar om de casten. Jullie zijn helemaal gereed voor een filmmarathon. Van dé klassiekers als Love actually tot een lekkere serie om te bingewatchen. Zo veel keuze! Maar daar komen jullie vast wel uit.

 • Overnachten

  Ga je voor een overnachting in Helmond? Hier een handig overzicht met alle mogelijkheden.

  Overnachten
 • Restaurants

  Waar heb je zin in? Italiaans, Japens of misschien in een lekkere burger? De keuze is reuze!

  Restaurants
 • Cultuur snuiven

  Allebei dol op theater en kunst? Dit kun je allemaal bewonderen!

  Cultuur snuiven