Tijdens het wachten op de stoomboot maakt het duo Bart & Theo er een feestje van. Vanaf 12.30 uur zetten zij de boel op stelten met sinterklaasliedjes en Tiktok-waardige dansjes. Burgemeester Elly Blanksma staat ook langs de kant om de Sint te verwelkomen. Nadat ze de sleutel en de wificode van het kasteel heeft overhandigd kan de optocht beginnen! De wegwijspieten gaan alvast op verkenning op hun Solexen waarbij ze regelmatig op de rem gaan om snoepgoed en high five’s uit te delen.

Over het voorterrein
Ook dit jaar gaat de route over het voorterrein van Het Kasteel van Sinterklaas, waar de horeca geopend is en er activiteiten plaatsvinden. De route wordt vanaf het voorterrein van het kasteel verder vervolgd richting de Oude Aa, richting de Veestraat. Vanaf de Veestraat loopt de route richting de Markt.

Op de Markt
Vanaf 14.00 uur is Sinterklaas op de Markt aanwezig en krijgen kinderen de gelegenheid om hem persoonlijk te ontmoeten. Sinterklaas heeft aan ieder kind gedacht en voor allemaal een verrassing meegebracht uit Spanje. Er zijn de hele middag allerlei leuke optredens op het podium op de Markt, van dans en zang, tot muziek.