Fototentoonstelling

De Stedenband Helmond-San Marcos bestaat dit jaar veertig jaar. Ter gelegenheid daarvan wordt er een fototentoonstelling georganiseerd met als titel VERBINDEN - VERBINDING.
San Marcos is een stadje in het arme Midden-Amerikaanse land Nicaragua. Met hulp vanuit Helmond is ongeveer 20 jaar gel…

De Stedenband Helmond-San Marcos bestaat dit jaar veertig jaar. Ter gelegenheid daarvan wordt er een fototentoonstelling georganiseerd met als titel VERBINDEN - VERBINDING.
San Marcos is een stadje in het arme Midden-Amerikaanse land Nicaragua. Met hulp vanuit Helmond is ongeveer 20 jaar geleden een verzorgingstehuis voor ouderen in San Marcos gebouwd, het eerste in Nicaragua. Het draag de naam Horizonte. Oud worden is een voorrecht dat velen wordt ontzegd, niet alleen in San Marcos. Met gevoel vertelt de fotografe Maria Garcia door middel van haar zwart/wit foto's over het leven in Horizonte. Het VERBINDEN van verleden en toekomst komt tot uitdrukking door jonge mensen uit San Marcos, in kleur deel te laten uitmaken van deze tentoonstelling. Deze foto's zijn van Jan Balvers. Het thema van deze tentoonstelling is Verbinden-Verbinding: verbinden van oud en jong. Dit om de intenties van de VN Internationale Dag van Partnerschappen te laten zien. De reikende handen van Michelangelo verbeelden dit thema; elkaar vasthouden is het resultaat van die respectvolle benadering.
De fototentoonstelling is van 17 juli tot 5 september 2022 te bekijken, buiten bij het Speelhuis in Helmond, op dezelfde wijze zoals de expositie van World Press Photo te zien was, dag en nacht.
Als bijlage een foto's van de tentoonstelling. Er zijn meerdere foto's beschikbaar.
Met vriendelijke groet,
Jan Balvers, Stichting Helmond-San Marcos.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 5 september 2022 15.00 - 00.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Locatie