Workshop Ademhalingssessie bij volle maan

Ademhalingssessie bij volle maan

Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Begeleid met muziek en gebruik van een drum ter ondersteuning van het ritme

Over Ademen
hoeven niet over na te denken. Het is iets dat we onbewust honderden keren per dag doen. De snelheid en intensiteit verandert a…

Begeleid met muziek en gebruik van een drum ter ondersteuning van het ritme

Over Ademen
hoeven niet over na te denken. Het is iets dat we onbewust honderden keren per dag doen. De snelheid en intensiteit verandert automatisch wanneer het gaspedaal of de rem wordt ingetrapt. Velen van ons hebben last van chronische hyperventilatie zonder het te weten. We nemen meer zuurstof tot ons dan we nodig hebben. Wat op den duur tot lichamelijke klachten kan leiden. Het mooie van de ademhaling is dat deze deel uitmaakt van zowel het somatische als het autonome zenuwstelsel. Dat betekent dat wij er dus zelf invloed op kunnen uitoefenen. Wanneer we controle over de ademhaling nemen, wordt het een bewuste actie zoals bewegen en praten. Het maakt dan deel uit van het somatische zenuwstelsel. Door de ademhaling te verdiepen en vertragen, sturen we een signaal naar onze hersenen “het is veilig, je kunt ontspannen”. Hierdoor kun je tot rust komen en herstellen.

Tijdens de workshop
leg ik je eerst uit wat er precies gebeurt in het lichaam en wat je aan sensaties kan verwachten. Daarna leg ik je precies uit hoe we de oefening gaan doen en wat ik van jou verwacht. Het is namelijk een oefening waar je van tijd tot tijd heel actief bezig bent met de ademhaling, maar er zijn ook gedeeltes waar je bewust niet ademhaalt, dit is de retentie tijd. Tijdens de retentie tijd kunnen mooie dingen gebeuren. Je kan allerlei tintelingen door je hele lichaam voelen, je kan kleuren zien, je lichaam kan zwaar aanvoelen maar ook weer heel licht. Voor iedereen kan het weer een andere ervaring zijn.

De hele ademhalingssessie
wordt begeleid met muziek en gebruik ik een drum ter ondersteuning van het ritme. Alles bij elkaar zal de ademhalingsoefening een uur in beslag nemen. Vergeet niet een deken en eventueel een yogamat mee te nemen. Zo lig je altijd comfortabel. De ademhalingssessies vinden plaats tijdens volle maan. Je kunt je aanmelden via de mail of stuur een whatsapp berichtje. 

Locatie