Steffen Morrison - Soul Revolution Tour

Dit is het verplaatste concert van oktober 2022. In oktober 2020 stond Steffen Morrison al eens in onze popzaal. Helaas was hij toen de enige die stond want in verband met corona moest het publiek toen zitten. En dat vond de uitverkochte

En daarom komt Steffen vanavond met een complete band spelen, zodat we lekker kunnen dansen!

Steffen Morrison werd geboren in Paramaribo, waar hij deels wordt opgevoed door zijn oma, die een directe afstammeling is van h…

En daarom komt Steffen vanavond met een complete band spelen, zodat we lekker kunnen dansen!

Steffen Morrison werd geboren in Paramaribo, waar hij deels wordt opgevoed door zijn oma, die een directe afstammeling is van het Akan volk uit Ghana. In de 11 jaren die hij in Suriname vanaf zijn geboorte doorbrengt is muziek het bindmiddel voor Steffen en zijn jeugdvrienden. Het is dan ook geen verrassing dat Steffen jaren later zijn doorbraak bij het Nederlandse publiek beleeft na zijn deelname aan The Voice Of Holland, het definitieve startschot van zijn muzikale carrière. Nadat Morrison in 2016 zijn EP 'Just Another Man' uitbrengt gaat het hard. Naast verschijningen op de nationale tv en radio en een succesvol festivalseizoen wordt de single 'Old Enough to Know Better' uiteindelijk verkozen tot Top Song op NPO Radio 2. In het najaar van 2017 trekt Steffen zich terug met muzikale buddy’s Andy Platts (Young Gun Silverfox), Luke Juby (Emeli Sandé, Leona Lewis) en songwriter/producer TJ Oosterhuis om te werken aan nieuw materiaal. Het resultaat was het album 'Movin’ On'.

Corona gooide vervolgens roet in het eten bij de release van zijn laatste album 'Soul Revolution' maar die schade wordt nu dubbel en dwars ingehaald.

Support deze avond wordt verzorgd door Marlon Pichel (die we ook kennen van The Voice of Holland), die zich vooral beweegt in de wereld van soul, jazz, fusion en funk. Hij is actief als sessie muzikant, muziek docent en componist. Daarnaast is hij als drummer actief maar ook als leadzanger bij zijn eigen band Bourbon Avenue. Hij treedt vanavond als support solo op.

Zaal open vanaf 20.15 uur; show start om 20.45 uur.

Wanneer

Locatie