Stadswandeling Helmond

(4.0 km)

Al wandelend kom je langs karakteristieke bezienswaardigheden van Helmond uit het verre verleden als ook langs eigentijdse architectuur. Bewonder het middeleeuwse kasteel, slenter langs statige fabrikantenvilla’s en de beroemde kubuswoningen.

Deze stadswandeling voert je mee langs de mooie, meest interessante en karakteristieke hoogtepunten van Helmond. Veel plezier!

Neem alvast een kijkje

Dit ga je zien

Startpunt: VVV Helmond
Watermolenwal 11
5701 RV HELMOND
1

In de jaren zeventig zijn de kubuswoningen in Helmond gebouwd door de Nederlandse architect Piet Blom.

Kubuswoningen (paalwoningen) Kubuswoningen Piet Blomplein
2

In dit pittoreske zijstraatje van de markt in Helmond zijn een aantal arbeiderswoningen uit 1869 herbouwd waarin nu ambachtelijke winkeltjes zijn gevestigd.

Ketsegangske
3

De Sint-Lambertuskerk in Helmond is een kerk in neogotische stijl, gebouwd van 1856-1861 ter vervanging van de middeleeuwse kerk op dezelfde plaats, met een Robustelly-orgel.

Lambertuskerk Interieur Lambertuskerk Helmond
4

Een uniek plein in het centrum van Helmond, achter de Lambertuskerk. Het bestaat sinds 2001. Op dit moment zijn er 4 terugkerende evenementen op dit unieke plein.

Lambertushof
5

De kern van dit voormalige woonhuis dateert uit het begin van de negentiende eeuw.

Bogengebouw
6

De grootste waterburcht van Nederland. Kasteel Helmond staat al bijna 700 jaar in het centrum van Helmond. Dit stadskasteel vertelt zijn eigen, bijzondere verhaal over de adellijke families Van Berlaer, Van Cortenbach, Van Arberg en Wesselman van Helmond.

Kasteel Helmond
7

Dansen, toneelspelen, muziek maken, schrijven of actief bezig zijn met beeldende kunst, doe je bij Kunstkwartier! Voor jong of oud: talenten ontwikkelen en plezier maken gaan bij ons hand in hand.

Kunstkwartier
8

Een stadspark in het centrum van Helmond. Gelegen aan het kanaal en direct naast het Havenplein waar de leukste terrassen te vinden zijn. Met leuke speelmogelijkheden voor kinderen.

Burgemeester Geukerspark Burgemeester Geukerspark
Eindpunt: VVV Helmond
Watermolenwal 11
5701 RV HELMOND